Igår var sista dagen på vårsalongen i Oskarshamn. Inspirerande att få ställa ut, och jag kommer absolut att ansöka till liknande aktiviteter framöver. Extra roligt att Barometern, Gunilla Petri, hörde av sig och frågade kring min teknik och sen inkluderade en bild på mina verk, http://www.barometern.se/kultur-o-noje/fargstark-varsalong/ och en text (för prenumeranter, men jag tog en bild på pappersbilagan och klipper in den delen där jag är omnämnd nedan). Fotot verkar vara taget med låg allmän-belysning och spotlights, ganska effektfullt, och fotografen har lyckats få fram det blåaktiga i det mörka fältet i det vänstra verket (Figure 5.8), något jag själv haft svårt för.

Foto: Per Hammenvik

Text: Gunilla Petri, Barometern OT

Kulturskribenten Gunilla Petri har jobbat i mer än 50 år på Barometern-OT så det var extra kul att hon hade lite funderingar kring min teknik med slipmaskinen. Alltid värdefullt med kritik, och när den är så här pass positiv så känns det verkligen som man siktar åt rätt håll.

Efter salongen i Nässjö har jag först experimenterat med en del annat, bla serie nr 6, men sen återvände jag till serie nr 5 igen under hösten 2016/våren 2017. Jag gillar den av flera anledningar, framförallt har jag god kontroll över utfallet, varje lager färg finns där av en specifik anledning, och jag lyfter fram de lager jag behöver. Slumpen spelar fortfarande en viss roll, men den är på nått vis mer kontrollerad, nästan lite av ett verktyg. Gunilla nämner de löpande linjerna, att de ger spänning åt ytan, jag känner likadant och här finns hur mycket som helst att utforska vidare, inspirerande!

Även Östra Småland Nyheterna har skrivit om vårsalongen, http://www.ostrasmaland.se/oskarshamn/stor-bredd-pa-varsalongen/ även här endast för prenumeranter, men google har lyckats snappa upp bilden nedan som visar Annette Forsbergs vackra keramik, med bl.a. ett av mina verk i bakgrunden.

Foto: tyvärr kan jag endast se bilden via google, men jag kan anta att det är Jimmy Larsson