Det var riktigt roligt med vernissage, till och med lite nervöst. Oskarshamns konstförening hade gjort ett jättebra jobb med att placera alla verk i Kulturhusets fina konsthall. De började med att berätta vilka som medverkat i juryn, Monica Strandberg, konstnär och gallerist från Kalmar, http://gallerimonicastrandberg.se/ och Anders Gyllerfelt, konstnär, boende i Bergkvara http://andersgyllerfelt.se/ Därefter presenterade de alla utställare, och vi som var på plats, vilket var nästan allihopa, fick en blomma var.

Det är en verkligt fin möjlighet konstföreningen har gett oss konstnärligt aktiva i Oskarshamns närområde. För mig betydde det jättemycket att få se mina tavlor bredvid varandra, i en större lokal och med riktigt bra ljussättning. Lite självkritisk som man är noterade jag några smärre tekniska misstag så det kommer att bli bättre arbetsbelysning här hemma så att jag kan undvika dem framöver, men framförallt var det underbart att kunna ta ett steg tillbaka och se helheten och en massa nya möjligheter. Jag ville nästan hem och börja skissa direkt.

Även kul att prata med andra med ett genuint konstintresse, och några nyfikna frågor om hur jag jobbar med mina tavlor fick jag. Samtidigt var det lite svårt att utveckla vad jag vill visa med mina målningar. För mig handlar det ju till stor del om att utforska och hitta lösningar, om att hitta det vackra i det till synes ganska enkla. Det är svårt att sätta ord på det.